BOTA ŠARE JELOVNIK

  • HLADNA PREDJELA

  • Plitica Bota (za 2 osobe)
  • Coctail Plodovi mora
  • Coctail a la Bota
  • Carpaccio riblji
  • Carpaccio od ribljeg mlijeka
  • Riblje mlijeko
  • Slane srdele
  • Hobotnica na salatu
  • Salata od morskih plodova
  • Dalmatinski pršut
  • Sir iz ulja
 
  • TOPLA PREDJELA

  • Stonski rižot
  • Crni rižot
  • Zeleni rižot a la Bota
  • Rižot od škampa
  • Rižot od gambora
  • Tjestenina s plodovima mora
  • Špageti Milaneze
  • Zapečene mušule
  • Ražnjići frutti di mare
  • Pohani sir
  • Sir iz ulja
 
  • JUHE

  • Riblja juha
  • Juha od školjaka
  • Juha od kamenica
  • Juha od rajčica
  • Juha od povrćaa
  • Govedja juha

 

 

 

 
  • ŠKOLJKE

  • Kamenice s limunom
  • Kamenice pohane
  • Kamenice na žaru
  • Mušule na buzaru
  • Mušule na dalmatinski
  • Mušule pohane
  • Jakovljeve kapice
  • Kunjke
  • Brbavice
  • Morska jela
  • Mješane školjke na žaru
  • Mješane školjke na dalmatinski
  • Mješane školjke na buzaru
       
  • RAKOVI

  • Mješani rakovi a la Bota
  • Škampi na žaru
  • Škampi na buzaru
  • Škampi na dalmatinski
  • Škampi pohani
  • Gambori na žaru
  • Gambori na buzaru
  • Gambori pohani
  • Jastog ( po želji)
  • RIBE I MEKUŠCI

  • Bijela riba
  • Škrpina
  • San Piero
  • Pečena riba
  • Lignji
  • Sipa
  • Plitica Bota (mješana riba s jastogom)
  • Plitica Bota (mješana riba)
  • JELA OD MESA

  • Naravni odrezak
  • Zagrebački odrezak
  • Biftek na žaru
  • Biftek punjeni
  • Ramstek na žaru
  • Ramstek punjeni
  • Pržolica na dalmatinski
  • PRILOZI

  • Blitva
  • Krumpir (kuhani, prženi)
  • Riža
  • Tjestenina
  • Sezonsko povrće (kuhano, na žaru)
  •  

  • SALATE

  • Sezonska salata

 

       
  • SLASTICE

  • Stonska torta
  • Rožata
  • Palaćinke
  • Palaćinke u shattou
  • Panakota
  • Sezonsko voće
  • Sladoled
  • Voćna salata
  • Voćni kup
  • Banana Split
     
NAPRAVITE REZERVACIJU

SPECIJALITET DUBROVAČKA POPARA

 

Najveći specijalitet naše kuće je malostonska popara. Za nju nam je potrebno 1,20 kg miješane ribe. Najbolja bi bila u kombinaciji sa grdobinom, škrpinom, morskim psom i oradom.

Na maslinovom ulju zaprzimo luk, na to dodamo korijen peršina, bijelog luka, malo mrkve na kolutiće.

Zatim posolimo stonskom krupnom soli i dodamo krumpir izrezan na kolutove. Sve to promiješamo i dodamo litru vode. Kada zavri stavimo ribu izrezanu na komade, dodamo dcl bijelog pelješkog suhog vina, prstohvat metvice, malo papra i kuhamo na laganoj vatri 30 min.

 

CATERING